Yrityksemme tekee kattojen huollot kokemuksella Seinäjoen seudulla

Ota yhteyttä

Milloin katon huolto on tarpeen? Huoltotarpeen silmämääräinen arviointi voi olla hankalaa, mutta Seinäjoen seudulla palveleva Pekan Maalaus Oy auttaa. Lue kätevä oppaamme katon kunnon ja huoltotarpeen arviointiin.

 

Jos epäilet, että katossasi voi olla vakavampia ongelmia kuin pelkkä pesun ja maalauksen tarve, pyydä meidät epäröimättä apuun. Huollamme katot joustavasti eri puolilla Pohjanmaata ja annamme myös kattojen kuntoarviot asiakkaille omakotitaloasujista taloyhtiöihin. Tutustu ohjeisiimme ja kysy rohkeasti lisää!

Tiilikaton kuntotarkastus

Tiilikaton kuntotarkastus on hyvä tehdä kaikenlaisissa taloissa omakotitaloista kerrostaloihin ainakin pari kertaa vuodessa. Näin huomaat nopeasti ongelmakohdat ja voit puuttua niihin ennen suurempien ongelmien syntyä. Jos katto on vanha, tarkista sen kunto perusteellisesti tai pyydä ammattilainen avuksi.

 

Tiilikaton mahdollisia vuotokohtia on hyvä tarkastella paitsi katolta myös ullakkokerroksesta käsin. Sisälaudat voivat paljastaa mahdolliset vuotokohdat. Tarkista huolellisesti lisäksi räystäiden, rännien ja kattosiltojen kunto sekä sisätaitteet eli jiirit.

 

Itse kattotiilet voivat vaatia tilanteesta riippuen joko vaihtoa, kunnon pesua tai maalausta. Jos tiilen pinta on rappeutunut, voi maalaus olla tarpeen. Sammaloituneet tiilet vaativat puolestaan pesua ja haljenneet tiilet on hyvä vaihtaa. Me hoidamme maalauksen yhteydessä myös muut pienet korjaustyöt.

Peltikaton kuntotarkastus

Laadukas peltikatto on pitkäikäinen, mutta se vaatii silti säännöllisiä tarkastuksia. Kuntotarkastus on paras tehdä katolta käsin.

 

Tarkista ainakin pari kertaa vuodessa peltien yleiskunto: missä kunnossa niiden pinta on ja ovatko kaikki liitos- ja kiinnityskohdat yhä jämäkästi paikallaan. Tutki pellitysten ohella myös esimerkiksi räystäskourujen, jiirilistojen ja rännien kunto.

 

Peltikatolle kertyneet liat ja roskat kannattaa poistaa ajoissa, ettei katolle ala syntyä kasvustoa, joka voi aiheuttaa suurempia vaurioita. Me pesemme peltikatot tehokkaasti ja turvallisesti.

Lue lisää kattopesusta

Muista lisäksi huopakaton myrkytys ja vesikaton tarkastus

Jos olet valinnut huopakaton, kannattaa myös sen kuntoa pitää silmällä. Mikäli katolle alkaa kertyä likaa ja kasvustoa, etenkin sammalta, voi myrkytys olla paikallaan. Ensin huopakatto on kuitenkin pestävä perusteellisesti ja sammal poistettava.

 

Oli kattosi mitä materiaalia tahansa, vesikaton kuntoa on seurattava tarkkaan. Vesikatto on yksi talosi tärkeimmistä rakenteista, sillä vuotava vesikatto voi aiheuttaa talossa vakavia vaurioita. Vesikaton kunnon voi tarkistaa rakenteita avaamatta esimerkiksi ullakolta käsin. Yleensä mahdolliset vesikaton vuodot näkyvät ullakon kattorakenteissa. Jos et luota omaan arviointikykyysi, pyydä yrityksemme ammattilaiset asialle!

Yhteydenottokuvake

Jos epäilet katon huollon olevan paikallaan, pyydä maalaus- ja huoltotiimimme paikalle. Tarjoamme kattojen kuntoarviot, maalaukset ja pesut Seinäjoen seudulla – kysy lisää!

Ota yhteyttä